Ugalj stigao u Kruševac, noćas normalizovano grejanje

krusevac

Ugalj stigao u Kruševac, noćas normalizovano grejanje

Isporuka kasnila više od 12 sati zbog čega je Kruševljanima u popodnevnim satima redukovana distribucija toplotne

KRUŠEVAC – Na depo kruševačke „Gradske toplane“ večeras je stiglo 250 tona uglja iz „Kolubare“. Ova isporuka kasnila je više od 12 sati, zbog čega je građanima Kruševca u popodnevnim satima redukovana distribucija toplotne energije, rekao je direktor ovog javnog preduzeća Goran Krasić.

Zbog izletanja jedne kompozicije iz šina kod Kraljeva, u „Gradsku toplanu“ Kruševac jutros nije stigla određena količina uglja iz „Kolubare“, kazao je Krasić i dodao da će tokom noći stići još 500 tona iz rudnika Miljevina.

„Ove nedelje na depo Toplane stići će još dodatnih 500 tona uglja, tako da će snabdevenost korisnika daljinskog grejanja toplotnom energijom biti na zadovoljavajućem nivou do kraja grejne sezone“, rekao je Krasić.

Prema njegovim rečima, u toku noći građanima će biti normalizovano grejanje, jer će ekipe „Gradske toplane“ rešiti sve probleme na kritičnim tačkama. Krasić je naglasio da mazuta i gasa ima u količinama koje zadovoljavaju potrebe za narednih 10 dana.

U toku grejne sezone, „Gradska toplana“ u Kruševcu koja broji 8.500 korisnika prosečno potroši 36.000 tona uglja, dok je ove sezone već utrošeno 30.000 tona, od toga samo u februaru 9.000.

Izvor: Kurir

No Comments

Post A Comment