Čišćenje izmenjivača

Jedna od nahladnijih zima je iza nas. Artel se ponosi činjenicom da su svi sistemi zasnovani na Artel toplotnim pumpama funkcionisali bez ikakvih problema. Svi naši klijenti su i najhladnije dane proveli u svojim toplim domovima i poslovnim prostorima.

Da bismo i u narednim periodima imali pouzdan rad instaliranih sistema klimatizacije potrudili smo se da ovaj prelazni period iskoristimo za čišćenje pločastih izmenjivača. Redovnim održavanjem sistema klimatizacije postiže se:

  • Pouzdan rad sistema
  • Dugotrajnost
  • Smanjenje troškova održavanja sistema klimatizacije
  • Smanjenje troškova za grejanje odnosno hlađenje

 

Da bismo dokazali korist i potrebu za redovnim održavanjem toplotnih pumpi, koje se ogleda prvenstveno u čišćenju pločastih izmenjviača na strani bunara, na sistemu zasnovanom na toplotnoj pumpi Artel HP-16HCD uradili smo sledeće:

  • na izlaz toplotne pumpe Artel HP-16HCD vezali smo kalorimetar
  • izvršili smo snimanje snage koju toplotna pumpa predaje sistemu grejanja pre i posle čišćenja izmenjivača
  • Izvršili smo snimanje unutrašnjosti izmenjivača pre i posle čišćenja
Izmenjviac pre ciscenja-kamera

Izmenjivač pre čišćenja

Preciscenja-instrument

Izmenjivač pre čišćenja

Kao rezultat dobili smo povećanje snage grejanja za oko 6,5%. Napominjemo se radi o toplotnoj pumpi koja je instalirana 2010. godine i koja je radila nekoliko sezona kako u grejanju, tako i u hlađenju. Što se tiče izgleda unutrašnjosti izmenjivača pre i posle čišćenja sami se možete uveriti pregledom fotografija koje se nalaze u prilogu.

Izmenjivac posle ciscenja-kamera

Izmenjivač posle čišćenja

posle ciscenja-instrument

Izmenjivač posle čišćenja

Pozivamo sve klijente Artela da nas pozovu i da iskoriste akcijsku ponudu Artel-a za redovno prolećno održavanje svojih toplotnih pumpi.

No Comments

Post A Comment