Čišćenje izmenjivača

Čišćenje izmenjivača

Jedna od nahladnijih zima je iza nas. Artel se ponosi činjenicom da su svi sistemi zasnovani na Artel toplotnim pumpama funkcionisali bez ikakvih problema. Svi naši klijenti su i najhladnije dane proveli u svojim toplim domovima i poslovnim prostorima.

Da bismo i u narednim periodima imali pouzdan rad instaliranih sistema klimatizacije potrudili smo se da ovaj prelazni period iskoristimo za čišćenje pločastih izmenjivača. Redovnim održavanjem sistema klimatizacije postiže se:

  • Pouzdan rad sistema
  • Dugotrajnost
  • Smanjenje troškova održavanja sistema klimatizacije
  • Smanjenje troškova za grejanje odnosno hlađenje

 

Da bismo dokazali korist i potrebu za redovnim održavanjem toplotnih pumpi, koje se ogleda prvenstveno u čišćenju pločastih izmenjviača na strani bunara, na sistemu zasnovanom na toplotnoj pumpi Artel HP-16HCD uradili smo sledeće:

  • na izlaz toplotne pumpe Artel HP-16HCD vezali smo kalorimetar
  • izvršili smo snimanje snage koju toplotna pumpa predaje sistemu grejanja pre i posle čišćenja izmenjivača
  • Izvršili smo snimanje unutrašnjosti izmenjivača pre i posle čišćenja
Izmenjviac pre ciscenja-kamera

Izmenjivač pre čišćenja

Preciscenja-instrument

Izmenjivač pre čišćenja

Kao rezultat dobili smo povećanje snage grejanja za oko 6,5%. Napominjemo se radi o toplotnoj pumpi koja je instalirana 2010. godine i koja je radila nekoliko sezona kako u grejanju, tako i u hlađenju. Što se tiče izgleda unutrašnjosti izmenjivača pre i posle čišćenja sami se možete uveriti pregledom fotografija koje se nalaze u prilogu.

Izmenjivac posle ciscenja-kamera

Izmenjivač posle čišćenja

posle ciscenja-instrument

Izmenjivač posle čišćenja

Pozivamo sve klijente Artela da nas pozovu i da iskoriste akcijsku ponudu Artel-a za redovno prolećno održavanje svojih toplotnih pumpi.

No Comments

Post A Comment