Dobijte grant do 20% od vrednosti Vaše investicije u energetski efikasnu tehnologiju/proizvod!

krediti energetska efikasnost

Dobijte grant do 20% od vrednosti Vaše investicije u energetski efikasnu tehnologiju/proizvod!

Na Zapadnom Balkanu, u državama Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Severnoj Makedoniji, EBRD GEFF kreditna linija osigurava sredstva za ulaganja u domenu zelene ekonomije u stambeni sektor, kao i za kompanije koje kroz svoje proizvode i usluge omogućuju energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije za domaćinstva. Ukupni iznos kreditne linije za zapadni Balkan iznosi 85 miliona eura.

EU bezpovratni podsticaj do 20%!

Sledeće kategorije zajmoprimaca imaju pravo na kreditnu liniju:

  • Fizička lica koja poseduju ili žive u kući ili stanu u kojem nameravaju implementirati prihvatljivu investiciju.
  • Skupine fizičkih lica, stambene zadruge, udruženja etažnih vlasnika stanova u višeetažnim objektima ili drugo slično telo koje predstavlja interese stanara.
  • Upravitelji, uslužne kompanije, kao što su kompanije za upravljanje (održavanje) stambenim zgradama i kompanije za energetske usluge (ESCO), koje obezbeđuju održavanje, rad, funkcionalnost instalacija, ugradnju, izgradnju, obnovu ili slične usluge prema ugovoru s pojedincima i stambenim udruženjima.
  • Prodavci koji isporučuju i/ili prodaju prihvatljive tehnologije navedene u GEFF Tehnološkom selektoru.
  • Proizvođači koji proizvode odgovarajuće tehnologije navedene u GEFF Tehnološkom selektoru i planiraju održavati ili proširiti ovaj deo svoje proizvodnje.

energetski krediti

Potrošnju energije u Vašem domaćinstvu možete smanjiti primenom mera energetske efikasnosti i odabirom energetski efikasnih tehnologija. Na taj način se ostvaruju finansijske uštede, osigurava komfor stanovanja, te doprinosi zaštiti okoliša.

Mi brinemo o finansijama i udobnosti Vašeg doma, nudimo zelene tehnologije u svim našim (naziv kompanije) prodavnicama širom Srbije, a koje su prihvatljive za finansiranje u okviru programa Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) “Instrumenti finansiranja u domenu zelene ekonomije (GEFF)”. Odobrene proizvode možete pronaći na online katalogu za odabir tehnologije Tehnološki selektor, koji je razvila i odobrila EBRD.

Investiranje u zelene tehnologije odobrene od GEFF-a štedi novac i energiju. Osim toga, možete dobiti EU bespovratna sredstva od 15 do 20% od odobrene vrednosti Vaše investicije.

Za dodatne informacije posetite neku od naših prodavnica, jednostavno pratite korake u vodiču “Kako se prijaviti za finansiranje tehnologije”ili pozovite GEFF tim (+381 (0) 11 715 6945).

prihvatljive-tehnologije

No Comments

Post A Comment