Kvalitet
ARTEL toplotnih pumpi

ARTEL TOPLOTNE PUMPE SU REZULTAT

NAPORNOG I DUGOGODIŠNJEG RADA I RAZVOJA

U nastojanju da zadovolji sve najbitnije kriterijume koji jedan proizvod čine kvalitetnim, kompanija ARTEL je posebnu pažnju usmerila na visoke standarde u izradi uređaja, kvalitet ugrađenih materijala, funkcionalnost, performanse, pouzdanost u radu, dugotrajnost i kao najvažniju karakteristiku – besprekoran rad i cenu. Sve to zajedno rezultiralo je novom generacijom visokokvalitetne serije ARTEL toplotnih pumpi.

Uređaj proizveden od najkvalitetnijih komponenti

Besprekoran rad ARTEL uređaja ogleda se u najkvalitetnijim komponentama vodećih svetskih firmi.

Pri konstrukciji toplotnih pumpi projektanti ARTEL-a poverenje su poklonili Copeland™ Scroll kompresorima, koji su razvijeni i napravljeni po najvišim standardima kompanije Emerson. Prednosti toplotnih pumpi koje su bazirane na scroll kompresorima su brojne: imaju produžen vek trajanja, štede više energije, daju visoku efikasnost i stabilnost sistemu i garantuju pouzdan rad.

ARTEL u svoje toplotne pumpe ugrađuje najkvalitetnije komponente koje proizvodi Alco Controls, kompanije Emerson, koja je među vodećim svetskim proizvođačima delova za rashladne sisteme i klimatizaciju, koji se koriste i za toplotne pumpe.

Izmena toplote vrši se u najefikasnijim pločastim lemljenim izmenjivačima, svetskih lidera u njihovoj proizvodnji – švedskih kompanija SWEP i Alfa Laval. Ovi izmenjivači u velikoj meri doprinose kvalitetu ARTEL toplotnih pumpi.

Svi ARTEL uređaji projektovani su da rade sa ekološkim freonima R407C i R134a, evropskog proizvođača Climalife.

U dosadašnjoj praksi pokazalo se da pri projektovanju i eksploataciji prvo mesto u odabiru freonskih komponenti u ARTEL toplotnim pumpama zaslužuje Alco, takođe član grupe Emerson. Ekspanzioni i četvorokraki ventili su marke Danfoss ili Alco.

Posebna pažnja u konstrukciji ARTEL toplotnih pumpi posvećena je kontroli rada. ARTEL elektronika sa touch display-om, mikrokontrolerom obezbeđuje kontrolu i nesmetan rad toplotne pumpe i ostalih komponenti, štiti kompresor i druge vitalne delove toplotne pumpe. Za energetski deo upravljanja komponentama koriste se delovi evropskog proizvođača Schrack.

Testiranje ARTEL toplotne pumpe

Ovakav izbor elemenata obezbeđuje dug vek trajanja ARTEL uređaja i rad bez problema, zastoja i kvarova. Svaki ARTEL proizvod nakon uspešne proizvodnje i podešavanja sistema podložan je testiranju koje traje najmanje 72 časa. Nakon testiranja rada, toplotne pumpe podležu i testiranju snage koje potvrđuje ispravnost samog projektovanja i proizvodnje visoko efikasnog proizvoda.

Unapređenje kvaliteta ARTEL toplotnih pumpi

Pored kontrole proizvodnje i praćenja rezultata, inženjeri ARTEL-a prate najsavremenija rešenja u ovoj oblasti.

Praćenjem trendova možemo se pohvaliti:

  • Toplotnim pumpama voda-voda zasnovanim na DIGITAL scroll Copeland kompresorima
  • Hibridnim sistemima grejanja objekta i tople sanitarne vode
  • Unapređenim dizajnom za montažu koji štedi vreme i prostor
  • Sistemom praćenja i upravljanja rada ARTEL toplotne pumpe preko pametnih telefona i WIFI mreže
  • Novim touch screen kolor ekranom sa jednostavnim korisničkim interfejsom za lakše upravljanje toplotnom pumpom
  • ARTEL toplotnim pumpama spremnim za integraciju u BMS sisteme koje omogućavaju maksimalno korišćenje energije, visoku efikasnost u radu uz sistematsku kontrolu.

Potvrda kvaliteta u poslovanju su naši mnogobrojni, zadovoljni klijenti kako u Srbiji tako i širom regiona. Uverite se i Vi, postanite klijent ARTEL-a.

Pouzdano

Naše reference su naša najbolja preporuka.
Pružamo profesionalnu podršku, održavanje i servisiranje ugrađenih uređaja.
Naši zaposleni su posvećeni struci, sa velikim iskustvom u oblasti energetike.