Danijela Commerce ARTEL HP 74 45HC

Instalacija toplotne pumpe u objektu Danijela commerce, Pančevo

URAĐENO OD STRANE ARTEL-a

  • Projekat klimatizacije i ventilacije
  • Instalacija i ugradnja fan coil uređaja GALLETTI
  • Instalacija podnog grejanja
  • Instalacija i ugradnja rekuperatora vazduha GALLETTI
  • Isporuka i ugradnja toplotne pumpe voda-voda ARTEL HP-74/45HC
  • Isporuka i ugradnja sistema za pripremu tople potrošne vode pomoću toplotne pumpe ARTEL HP-4.5HW

 

KRATAK OPIS IZVEDENIH RADOVA

Krajem 2010. i početkom 2011. godine ARTEL je na zahtev investitora projektovao i izveo sistem klimatizacije i pripreme tople sanitarne vode za novi poslovni objekat DANIJELA COMMERCE u Pančevu. Za osnovno zagrevanje u zimskom periodu i hlađenje u letnjem, kao i za tretman vazduha koji se ubacuje, projektovani su i izvedeni grejno-rashladni agregati, toplotne pumpe tipa voda-voda ARTEL, koje su povezane u bateriju iz više segmenata. Izvor toplote je bunar i bunarska voda, sa potapajućom pumpom. Za grejanje u zimskom i rashlađivanje objekata u letnjem periodu predviđene su jedinstvene instalacije, a kao elementi za razmenu toplotne energije instalirani su trobrzinski fan coil uređaji GALLETTI parapetnog, kasetnog i kanalskog tipa.

Za zagrevanje izložbenog prostora, pomoćnih i sanitarnih prostorija, u zimskom režimu, instalirano je podno grejanje. Cevni razvod za fan coil uređaje izveden je od Climatherm cevi (PP cevi namenjene za grejanje i klimatizaciju, proizvođača Aquatherm, USA). U kancelarijama je obezbeđeno prinudno provetravanje vazduhom tretiranim na fan coil-u svake od kancelarija. Za prostoriju za preuzimanje robe u prizemlju obezbeđeno je ubacivanje tretiranog i izvlačenje otpadnog vazduha preko uređaja za rekuperaciju toplote GALLETTI.

Neophodna količina vazduha za provetravanje u ovoj prostoriji jednaka je četvorostrukoj izmeni kompletnog vazduha u toj prostoriji u toku jednog časa. Za pripremu tople sanitarne vode izveden je sistem koji čine toplotna pumpa voda-voda ARTEL i bojler za akumulaciju tople vode BUDERUS.

OBJEKAT: prodajno – proizvodno – izložbeni poslovni objekat
POVRŠINA OBJEKTA: 530 m2
ADRESA: Pančevo, Bavaništanski put br. 20

Danijela commerce

Danijela commerce

Toplotne pumpe

Toplotne pumpe

rekuperator-vazduha

Rekuperator vazduha

kancelarije - kanalni FC

Kancelarije – kanalni FC

Ulazni hol - FC

Ulazni hol

No Comments

Post A Comment