sanihem novi sad

Isporuka i ugradnja toplotne pumpe voda-voda ARTEL HP-70HC Digital

URAĐENO OD STRANE ARTEL-a

 • Projekat klimatizacije
 • Instalacija i ugradnja kasetnih fan coil uređaja VENTILCLIMA
 • Instalacija industrijskog podnog grejanja
 • Isporuka i ugradnja toplotne pumpe voda-voda ARTEL HP-70HC Digital

 

KRATAK OPIS IZVEDENIH RADOVA

Tokom 2017. i početkom 2018. godine ARTEL je na zahtev investitora projektovao i izveo sistem klimatizacije za novi poslovni objekat SANIHEM u Novom Sadu. Za osnovno zagrevanje u zimskom periodu i hlađenje u letnjem projektovani su i izvedeni grejno-rashladni agregati, dvosegmentna toplotna pumpa tipa voda-voda ARTEL DIGITAL.

Toplotna pumpa tipa voda-voda ARTEL DIGITAL moduliše svoju snagu od 10% do 100%. Izvor toplote je postojeći bunar i bunarska voda, sa potapajućom pumpom. Za grejanje u zimskom i rashlađivanje objekata u letnjem periodu predviđene su jedinstvene instalacije, a kao elementi za razmenu toplotne energije instalirani su trobrzinski fan coil uređaji BERGEN kasetnog tipa.

Za zagrevanje proizvodnog prostora, u zimskom režimu, instalirano je industrijsko podno grejanje. Cevni razvod za fan coil uređaje izveden je od Climatherm cevi (PP cevi namenjene za grejanje i klimatizaciju, proizvođača Aquatherm, USA).

toplotna pumpa voda-voda

podno grejanje razvod

podno grejanje

kasetni bergen

podno grejanje

OBJEKAT: SANIHEM
POVRŠINA OBJEKTA: 1049 m²
ADRESA: Novi Sad, Industrijska zona
DATUM PUŠTANJA U RAD: 31.01.2018. godine

2 Comments
 • Dragan
  Posted at 09:29h, 06 February Reply

  Postovanje. Jasam dragan iz valjeva.. trenutno radim stambeno poslovni objekat u valjevu pame interesuje toplotne pumpe prvenstveno vazduh voda ili voda voda .stabih mogli dami preporucite stase bolje isplati. I naravno staje manja potrosnja prilikom zagrevanja i hladjenja. Mozete me kontaktirati na064 002 12 90hvala.

  • artel.rs
   Posted at 11:41h, 06 February Reply

   Poštovani,
   Zahvaljujemo se na interesovanju za ARTEL, naš rad i naše proizvode.
   Ukoliko postoji mogućnost bušenja bunara potrebnog kapaciteta u svakom slučaju preporučujemo toplotnu pumpu voda voda i korišćenje geotermalne energije kao ekonomičnije rešenje u eksploataciji.
   Da bismo procenili potrebnu snagu toplotne pumpe, a samim tim i potrebnu količinu vode, molimo Vas da nam dostavite građevinske osnove objekta.
   Vaš
   ARTEL

Post A Comment