Predaja energije ostvarene toplotnim pumpama objektima

artel-toplotne-pumpe-plocica

Predaja energije ostvarene toplotnim pumpama objektima

Energija ostvarena pomoću toplotnih pumpi objektima se predaje pomoću:

Fan Coil-a

Koji nalaze primenu u porodičnim kućama, poslovnim objektima, ugostiteljskim objektima, hotelima, bolnicama … Omogućavaju komforan rad i klimatizaciju (grejanje/hlađenje) tokom čitave godine.

Radijatora

Koji su naročito pogodni za postojeće sisteme grejanja koji rade na gas, čvrsto gorivo ili električne kotlove. Prednost je korišćenje toplotne pumpe na postojećem sistemu grejanja. Nedostatak je nemogućnost iskorišćenja toplotne pumpe u hlađenju.

Podnog razvoda cevi

Koji se postavlja na beton, hidro i termo izolaciju, preko kojeg se postavlja grejni sloj – beton i pločice. Predstavlja ekonimičan i praktičan način ostvarivanja grejanja/hlađenja.

Zidnog razvoda cevi

Veoma slične konstrukcije kao kod podnog razvoda cevi.

Plafonskog razvoda cevi

Što predstavlja savremeno rešenje za grejanje i hlađenje objekata pogodno za kombinaciju sa podnim i zidnim razvodom cevi.

Kanalskog sistema

Koji je naročito pogodan za restorane, kafiće i proizvodnju jer omogućuje i mešanje svežeg vazduha, odnosno ventilaciju.

Sistema za zagrevanje sanitarne vode

Što je naročito pogodno za porodične kuće koje pored grejanja/hlađenja mogu pomoću toplotne pumpe da greju i sanitarnu vodu, kao i za mesta gde postoji potreba za većom količinom sanitarne vode, npr.  hoteli, bolnice… Koeficijent korisnosti  je 3,5 puta veći od utrošene električne energije, a temperatura vode  je od 50 C  do 60 C. 

Sistema za zagrevanje vode bazena

Kojima se greje velika količina vode bazena za plivanje i time dobija velika ušteda.

No Comments

Post A Comment